Bankalarda Kara Listeden Nasıl Çıkılır? Borcumu Ödedim ama kredi çıkmıyor… Bankalardan kırmızı çizgi yedim kredi kartı alamıyorum… Bu ve bunlar gibi onlarca soru alıyoruz. Endişelenmeyin! Tüm bu sorulara tek yanıt bulabileceğiniz makalemizi dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz…
Bankalarda kara liste olarak ya da kırmızı çizgi olarak bilinen durum aslında ödeme bozukluğundan kaynaklanan bir bloke sistemidir. Geçmiş dönemde yaşanan ödeme gecikmeleri ve takipli dosya durumları sonrasında bankalar tedbir olarak bu müşterilere kredi ve kredi kartı ürünleri vermek istemez. Her ne kadar siz Kredi Kartı Başvurusu yapsanız da olumsuz olarak sonuçlanır. Saniyeler içerisinde gelen ret mesajları işleri daha da zorlaştırmaktadır. Öncelikli olarak bu durumda olan kullanıcılarımızın neler yapması gerektiği yönünde adım adım bilgileri sizler için derledik…
Bankalarda Kara Listeden Nasıl Çıkılır?
Bankalarda borç ve takip dosyaları sonrasında oluşan tedbir her banka tarafından oluşturulan politikaları gereği uygulanır. Bu politikaları bertaraf etmek pekte zor değildir. Ancak uygulanacak bazı adımlar sonrasında kolayca kredi kartı ve kredi alabilirsiniz. Bankalarda oluşan tedbir genellikle 5 yıl uygulanır ve 5 yıl sonunda tekrar kredi ve kredi kartı ürünleri alabilirsiniz. Bu süreyi kısalmak için;
- Tüm borçları kapatmak; Bankalarda oluşan tüm borçların bir an önce kapatılması ve takipli dosyaların kapanmasını sağlamanız gerekmektedir. Borç bitimine müteakiben bankalarda oluşan limit kısıtlarınız kaldırılacak ve Findeks puanınız 0 olarak tekrar oluşacaktır. Ancak elinizde kredili ürün olmadığından dolayı Findeks puanınızda oluşan zararı toparlamak kolay olmayacaktır.
- Teminatlı Kredi Kartı Başvurusunda Bulunmak; Teminatlı kredi kartları kullanarak daha önceden düşen Findeks puanınızı hızlıca arttırabilirsiniz. Sadece 6 düzenli kullanım ve ödeme sonrasında birçok banka tarafından aranan müşteriler arasına girebilirsiniz. Teminatlı Kredi Kartı Başvuruları ile alakalı detaylı bilgi için özenle hazırlanmış makalemizi inceleyebilirsiniz. TEMİNATLI KREDİ KARTI NEDİR?
- Düzenli Gelir Kaydı oluşturmak; Bankalar her koşulda kredi kullandırabilir. Öncelikli aranan kriter düzenli bir gelir ve orantılı borçlanmadır. Gelir seviyenizin üzerinde borçlanmak ise banka algoritmalarını olumsuz etkiler. Düzenli SGK kaydı ve Düzenli gelirinizi mutlaka başvuru öncesi bankalara bildirmeniz gerekmektedir.
- Kullanılmayan hesapların kapatılması; Önceki dönemlerde açılmış ve uyuyan hesap olarak bilinen, kullanılmayan tüm hesapların kapatılması gerekmektedir. Kapatılmayan hesaplar finansal istikrarsızlık sağlar, bankalar tarafından hoş karşılanmaz. Az banka öz banka politikası ile sadece işlem yapacağınız bankalardan kredili ve mevduat hesaplarının açık kalması büyük fayda sağlayacaktır.
- Gereksiz Başvuru yapılmaması; Bankalarda oluşan takiplerin ardından hızlıca Findeks puanınızı arttırmak ve yeniden kredili ürün kullanmak istiyorsanız, ret edileceğini bile bile kredili ürün başvurularında bulunmamak gerekir. Özellikle Teminatlı kredi kartı kullanıma başladıysanız 6 ay sessizce hiçbir banka ile diyaloğa girmeden bu kredi kartını kullanıp sonrasında 1400 üzeri oluşan Findeks puanınız ile istediğiniz bankadan başvuruda bulunabilirsiniz.
- Kredi Kartı Limit Kullanımı; Paha biçilemez bir tekniktir. Herkes tarafından bilinmez ancak çok önemli bir bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. Kredi kartı kullanıyorsanız kesinlikle limitini sonuna kadar kullanmamalısınız. Mevcut limitinizin en fazla %50’sini kullanmak Findeks puanınızı hızlıca yukarıya taşıyacaktır. Bu banka algoritmalarına sizin paraya ihtiyacınız olmadığı algısını uyandıracaktır.